Belangrijke rol voor horeca bij veranderen eetpatroon

Horecagasten eten tot 113 procent meer groenten en tot 13 procent minder vlees of vis zolang horecaondernemers dit lekker en verleidelijk presenteren.

Dat blijkt uit vier wetenschappelijke onderzoeken bij negen horecabedrijven, onder 2.300 gasten in totaal. Met slimme menu-aanpassingen werden restaurantgasten onbewust geholpen meer groente te eten en zo aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Het oorspronkelijke gerecht werd verruild door een nieuw gerecht waarin meer groenten aantrekkelijker werden gepresenteerd, en het aandeel vis of vlees juist werd gereduceerd. Na afloop werd de tevredenheid van gasten gemeten.

Hogere waardering

En wat bleek? Gasten waren minstens zo tevreden over hun bezoek. Bij drie van de vier onderzoeken ging de waardering over smaak, presentatie en hoeveelheid groenten zelfs omhoog. Voor de hoeveelheid vlees bleek deze gelijk. Een mooi resultaat, want zo blijkt dat de horeca met kleine aanpassingen een grote invloed heeft op het reduceren van de vis- en vleesconsumptie, zónder dat gasten daar negatief tegenover staan. Win-win!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Veel plezier! Lees meer over onze cookies.