Dat vlees enorm slecht is voor onze planeet, weten we. Maar er zijn meer redenen om (vaker) vegetarisch te eten: het is goedkoper én gezonder, omdat je automatisch meer groenten eet. We trappen de Nationale Week Zonder Vlees af met 3 overheerlijke vegetarische recepten.

1. Parelgortsalade met kikkererwten en pompoenpitten

Dit recept bevat onder andere parelgort, kikkererwten, mosterd en wortelreepjes maar je kunt er prima mee variëren. Vervang de kikkererwten bijvoorbeeld door zwarte bonen, en de reepjes wortel door reepjes courgette of paprika om ‘m zomers te maken. Een prima recept om ’s avonds mee te dineren en de overgebleven restjes de dag erna op te eten tijdens de lunch.

Check het recept

2. Quesedillas met avocado

In dit recept zitten plantaardige kipstukjes, dus je mist niets. Bevat verder mais, paprika, rode ui, avocado’s, citroensap, rode peper en kaas – zoals het een Mexicaans gerecht wel een beetje betaamt. Deze quesedillas zijn een stevige maaltijd!

Check het recept

3. Geroosterde oerknol steak

Grote kans dat je nog nooit iets met een oerknol gedaan hebt, maar je vindt ‘m gewoon in de supermarkt. Door de structuur lijkt het een béétje op een steak, en de combinatie met gorgonzola, tijm en tomaatjes is overheerlijk.

Check het recept
Total
291
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Hallo! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Veel plezier! Lees meer over onze cookies.